Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers

Lilypie Maternity tickers

Jumaat, 22 Oktober 2010

~sudah 28 minggu~

hari ni genap sudah genap 28 minggu mama membawa adik insyirah dalam womb mama ni.
dah makin aktif adik bergerak..dah main guling2 dalam womb mama ni..
hr ni mama terlupa lagi nk tandakan carta pergerakan baby..
smlm pon lupa...maklumla awal2 mmg lupa..
kakak pon asik berkepit ngn mama je..skit2 mama..
makin dekat, makin manja plak dia ngn mama..
risau mama.camne la bila mama bersalin nnt..
ermm

::Baru mama perasan:

semalam masa nk tdo, kakak insyirah dok main kat kepala katil, buat cam org bersenam..
pastu satu persatu mama dgr kakak sebut atu...uwa..iga..apat..ima, ujuh, kupan, elam, eluh...
eh2..kakak insyirah dah pandai mengira la..
mama xajar pn, cm kadang2 bila trn tngga mama ajar kakak bilang anak tangga...
ni mesti ilmu kat nurseri ni..kelebihan bila dok kat nurseri..cepat blaja..
kakak bilang lagi..mama tgur mana yg slah..asik tertinggal no enam je..
bila mama nk rakam suara dia, trs dia diam nk tgk hp mama..
br je ingt nk buat kenangan.

Jumaat, 8 Oktober 2010

:Give Autistic children the opportunity to shine:

Autism is not rare. 1 in every 110 children is diagnosed with Autism.
Kidzcare is building widespread awareness of how autistic children, when given the right care, training and opportunity, can shine. Watch this short video clip about Clarence, who was diagnosed with autism at the age of 3, as a token of support to help autistic children fulfill their potential.

jom tgk  http://malaysia.youthsays.com/sokongkempen/Kidzcare

 


~sindrom Malas~

cite banyak
tp sindrom malas menguasai segalanya
hohohoho..apa ubat nk atasi sindrom malas ni?
ermmm...malas2 pon membebel la skit
mama dah 26 weeks..cepat btl masa berlalu
adik insyirah pom dah start buat gimnastik dlm womb mama ni,
sgt aktif bila malam, tp nsb baik dgr kata,
kl mama ckp nk tdo, dia diam la
makin dah dekat, kakak insyirah pon makin kuat merengek, manja pon tersangat la
mama kena stop la, kakk insiyirah nk mandi,
dr td lg mama ajak mandi tp xnak,
 dok main ngn anak patung dia

Sabtu, 18 September 2010

~cerita terbaru mama~

sudah lama kan mama xupdate blog ni...
antara sebab; malas, xreti nk mengarang ayat menjadi pembaca blog mama xjemu membaca, sibuk ngn keje, tp alasan yg paling besar:MALAS..
 cerita ttg insyirah. bln 11 ni cukup la usia insyirah 2thn..sekejap je ms berlalu..xpuas dukung, peluk, riba dia..skang bila riba, nmpk kaki dia terjuntai, mama mst ckp kat papa;dah besar kan insyirah.sekejap je masa berlalu...insyirah pon dah mkin bnyk akal..slalu buat mama ngn papa tergelak, tersenyum..yg akan buatkan mama ngn papa xleh berjauhan ngn insyirah..skang mama pggl insyirah, kakak..insya Allah bln 1 thn depn insyirah akn dpt adik..insyirah suka baby tp mama risau tgk perangai dia ms balik kg beraya tempoh hari..xsemena2 dia jd jeles ngn spupu dia..insyirah ada 2org spupu..sorg sebaya(wafiy) dan seorg lg 5bln(wazif)...wafiy beriba dgn cik if, dia pon sibuk nk dok gak..wazif tdo dlm buai, dia pon sibuk nk tdo dlm buai..kl dah adik nnt, camne la insyirah nnt.risau mama..bdn insyirah pon dah mkin berisi, mkn nasi bnyk sgt..mama suka tgk bdn dia skang ni..geram nk ggit..hehehe..mama ingt dah nk ajar insyirah xpakai pampers tp blum tercapai lg, alahan mama xhbs2 lg ni..dah tu plak cpt letih skang ni..nmpk gaya mama kn minta bantuan papa la utk latih insyirah gn kan toilet...
mama stop dl..nk mask nasi ni.prt pon dah menyanyi ni

Isnin, 13 September 2010

::pengumuman::

salam buat semua..
maaf ye blog mama kelam kabut skit..
tgh mencuba untuk mengemas blog yg dah berbulan xdikemas ni..

Rabu, 3 Mac 2010

::15 bulan sudah::

sudah lama xupdate...
malas dah rs nk berblog..
cite insyirah 14bulan pon, mama xstory...
di usia 1 tahun 3 bulan ni, anak mama dah pandai:
  • berjalan (stat jln umur 14bln)
  • sudah pandai sebut 'cantik...','sedap', 'mama', 'baby'
  • sudah pandai gtau kl nk berak, 'mi..mi..nk yak...'
  • kadang2 pggl mama, mama..kdng2 mi..mi...ni mngkn sbb pgasuh dia, dia pggl umi...
  • bila mama ajak mnd, trs, tgn nk buka butang baju..
  • masa mandi plak, insyirah akan ckp ,'nak' smbl tnjk isyarat berus gg..
  • anak mama dh tau, kl nk kuar jln2, dia kn pkai topi@tudung..
  • gg sudah ada 12 batang..
  • sudah mkn mcm2..apa yg mama, papa mkn, yg tu la dia nk mkn.
  • masih lg nangis kl mama nk anta ke taska
  • sgt suka kucing

Jumaat, 15 Januari 2010

::Baby & Nature Sugarissa Contest::


title: insyirah dan rumput
child name: Iman Nur Insyirah Bt. Mohd Bakery