Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers

Lilypie Maternity tickers

Isnin, 29 Jun 2009

::mcm2 rasa lah::

lama dah mama xonline...
mama bz, tp alasan utama...
broadband kn block...papa xbyr bil...
bila mama merengek nk gn internet, br papa g byr bil...huhu...

mama nk cite psl pgasuh insyirah ni...
smlm papa bg upah mgasuh,
mama br msk kete nk blk umah,
tb2 dpt msg dr akak tu

akak tu: salam, akak nak tanya jgn marah duit ngasuh rm200 ke atau rm250?
mama:rm200
akak tu:kenapa 200 potong cuti sekolah ke
mama:ha'a
akak tu: bukan nak bekira kan awal2 dulu akak dah ckp walau ayu anta awal ambil lewat akak tak pernah kira.sbb yg lain pun cikgu sama bg tak pernah potong
mama:sbb cuti 2mgg.xpe la.nnt sy tmbh lg Rm50.
akak tu: tepulang pada ayu la
mama:xpe..sy tambh lg rm50.

mama cukup terkjet bila akak tu persoalkan byran tu.kata xbekira tp cam bekira je...
knp mama potong rm50?
  1. cuti sekolah 2mgg---mama langsung xanta insyirah kat umah dia.kl ikutkan tu dh separuh bln.kl 250 bahagi 2 = 125. tu pon mama bg lbh sbb ada yg anta insyirah hr sabtu.

sblm ni mmg mama nak bg penuh.tp xjd sbb ada beberapa perkara yg mama xpuas hati.so mama jd seorg yg berkira. sbb kenapa mama berkira?

  1. tiap kali mama nk ltk insyirah hr sabtu bl mama keje, mesti mcm2 alasan akak tu kasi.tp bg jgk letak.tp tu lah, buat ayat suh kite fhm yg dia xnk jg nk g jln2.
  2. tdokan insyirah ngn letak bantal kat muka..yg ni sgt2 xpuas hati...mama nk ltk bantal atas kaki insyirah pon tkt, tkt nnt bntal tu ttp muka n lemas.
  3. pnh skali mama bwk balik botol susu insyirah.bl tengok kat puting botol susu tu...mak aihhhh tersangat la kotor.
  4. toto insyirah suka2 hati je bg org lain guna n mama pnh ternampak, toto insyirah cam dibuat selimut oleh anak dia n ada kat kaki anak dia(dh lm tdo, n slimut tu dah trn kat kaki)
  5. tiap kl mama bgtau sesautu utk kebaikn insyirah mst akak tu akn gtau dia mmg bt gtu, mmg xbuat gtu.mcm dia tau sume bnd.ssh untuk mama nk suarakan sst.
  6. dia jg 7org lg.dgn byran 250 tu, sm ngn byrn nursery kat umah mama ni.dok nursery, insyirah xtdo dlm buai, blja bermain.kat umah akak tu, asik tdo je insyirah ni.
  7. byrn 250, tu kl kat nursery, anta dr kul 8 smp 630.mama anta insyirah kul 1130 n papa amik kul 630.seingt mama, br 2x mama amik insyirah lmbt.1st sbb hujan lebat n 2nd mama g jln tar. ms nk g jln tar tu, mama dah ckp awal2 nk amik lmbt.shari bef mama nk g jln tar, akak tu leh ckp "lupa nk gtau ayu, mak2 bdk lain bg cuti kat kitorg.kira jg separuh hari la.lupa plak kat baby ni.ayu nk g lama ke?"ayat dia tu buat aku serba slh.tp memandangkan aku dh gtau awal, aku bt xtau je.bila amik insyirah ptg tu, elok2 je aku tgk ada budak lain lg yg dia jg.ckp jg separuh hr.

ya..mama akan jg seorg yg berkira kl mama xpuas hati n org berkira ngn mama.sikap mama byk bergantung pd sikap org pada mama. mmg mama leh anta insyirah hr sabtu tp mama anta ngn perasaaan serba salah sbb akak tu nk kuar.dia akn ckp xpe2.anta je la.kitorg leh kuar lps ayu amik insyirah.

mama dah bincang ngn papa...smp thn ni je anta insyirah kat umah akak tu.mama n papa nak anta insyirah kart nursery blok dpn umah kitorg.senang...xpyh nk sakit2 kpla.byran mmg dah fix.

Rabu, 10 Jun 2009

::Award tuk Kak Yati Chomeyl::


award ni nk kasi ko Kak Yati Chomeyl sbb jd 1st follower mama.tima kasih ye umi SN

Selasa, 9 Jun 2009

::Father's Day Contest::

ni 1st contest yg mama masuk sjk terlibat ngn dunia blog ni.rs nak join contest ni sbb nk ramaikan kawn2 blogger.tgk la follower mama, xde seorg pon kan :(...sbb itulah mama kn join contest..dpt cr kawan nnt.

nama papa: mohd bakery b md hussin (unik kan nama papa :) )
nama anak : iman nur insyirah bt mohd bakery
insyirah br je berada 6 bulan kat bumi Allah ni.

gmbar ni mama ambil masa g kenduri kahwin kawan baik papa, mr.yo. mama pilih gambar ni sbb nilah gambr yg terbaru n gambar yg insyirah pandang kamera n xhisap puting dan sbb utamanya ni je gmbr yg ada ngn mama skang.gmbr2 yg lain sume ada kat umah mamapapa kat kota damansara. skang ni mama ngn insyirah kat kg.papa je ada kat sana.xdpt la mama nk ltk gmbr yg melambangkan kasih syg seorg ayah kpd anaknya (eleh...cam ler ada gambr cenggitu...hehheeh...ayat pohon simpati ler tu sbnrnya...:) )

pasal tempat nk celebrates father's day ni..pastinya kat umah kami je.br la boleh romantik2 skit...hehehe...lg senang celebrates kat umah..sng nk buat kejutan.apa yg mama nk buat, xnak ckp...nt xsurprise sbbnya ada kemungkinan papa bc blog mama.

sape2 yg nk join father's day contest ni boleh la tgk syarat2nya kat blog mama tisya.cpt2!!!besok dah tarikh tutup ni...



Ahad, 7 Jun 2009

kita biasa menangis kerana rindu,

kita jarang menangis kerana sayang.

mgg lepas, mama menangis bila mama gtau papa,mama syg papa sgt2,

nk bersama smp ke akhir hayat.

mama xtau knp mama menangis, mama rs sebak bila mama ungkapkan, "ayg syg abg sgt2".

mgkin sbb mama bnyk menyusahkan papa.

mama terpk, kl mama syg papa, knp mama sll myusahkan papa?

mama septtnya mengharungi keadaan skang ngn papa tnp merungut.

hr ini, mama berjnj utk xmenrungut lg.

xpe la, kl skang xdpt nk g shopping2 lg, 

mama kn fhm kan keadaan kita,

keadaan dl xsm ngn skang.

ayg syg abg..

Selasa, 2 Jun 2009

::MAMA pon mau update::

bila online,bc blog kwn2, ramai yg dah update.mama pon mau update la.

ni pon layan blog sbb bucuk mama tgh tdo.

cuti ni mama bz btl, maklumlah ramai yg mendirikan masjid.

sepupu papa n abg mama pon mendirikan masjid.menjadikan keadaan mama bz.tmbh2 plak bucuk mama xnak ngn org lain.nk ngn mama n papa je.dah kenal org dah.

kenduri spupu papa, mama xbz mana pon.tolong2 gtu je.kenduri abg mama la yg bz.mama kn buat hantaran utk abah long bucuk mama.pnt gak la rs.tmbh2 plak insyirah merengek bila tgk mama buat keje.dia xnak mama buat keje.mcm jeles je mama xpedulikan dia.pdhal mama dah ckp ngn dia, mama nk buat keje, insyirah dok ngn papa.tp xmo gak.lg buat xtau, lg kuat dia menrengek.bila mama amik, trs diam.geram btl, rs nk gigit je dia. ms bertandang ke umah mama long dia pon, xsempat nk amik gmbr.bdk bucuk ni merengek2 sbb pns + rimas ramai org. xpe la, nnt kita amik gmbr ms kenduri menyambut menantu la.

bergambar lepas akad nikah.

ni plak masa join rombongn pengantin lelaki kwn papa.


kenduri kawen spupu papa.
gmbr2 yg di snap masa kenduri abg long mama xleh nk update lg sbb papa tfer gambr kat laptop abah im insyirah.