Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers

Lilypie Maternity tickers

Rabu, 29 April 2009

::SenaRai keje yang telah dan Akan dilakUkan::

yang dah buat:
  1. jadual ICTL
  2. tanda buku n hantar kat ketua panitia (5/7 dah anta)
  3. update data form 2

yang akan/PErlu buat:

  1. PEKA SC
  2. fail kelab komputer
  3. modul ICTL
  4. tanda buku n anta pada panitia sc
  5. kerja kursus KH
  6. edar maklumat student pd form teacher

Khamis, 23 April 2009

???kerja..keje...kijo???

buat kali ke4, kn keje lagi hari sabtu.waaaaaa...
sjk naik cuti sekolah, br 1x cuti sabtu ahad,
penat mental, fizikal
semangat pn dah down,
keje pn byk...
smlm dah setlekan apa yg patut,
tp ada lg yg menunggu,
keje xpnh surut,
siap yg tu, datg plak yg lain.
tu yg buat aku nk resign ni.

Khamis, 16 April 2009

::x seperti Yang KusangKa::

x seperti yg ku sangka
seperti tanggapan aku
lain bebenor
dlu lain
sekarang lain
dulu baik
sekarang ntah ler
mana pegi jnj dia dulu
sudah penat lor
asik kn bgtau
xkan xleh tgk n faham
kan dah besar
xkan xtau tjawab sendiri
xkan tu pn kn gtau
knp xleh fhm
ke aku yg xfaham?
waaa...confius aku

::Tag MOK Nik::

NICK NAME
rasanya skang ramai dah panggil aku...Yuni.
sbb:tmpt keje skang,ramai yang nama ayu.ada 5org termasuk aku.sekolah dulu ada 3org. maknanya nick yuni ni utk ofismate n xscolmate aku.
nick ayu pulak family aku panggil n juga kwn2 u aku jgk.
Ayang plak,nick yg slalu hband aku panggil.
Mama pulak untuk insyirah.
student aku plak akan panggil aku Cikgu Idayu.

SIFATKU
Sama gak ngn nik:mudah merajuk and mudah marah..suka membebel kat hubby aku n student aku.hehehe.aku sk merajuk ngn hubby aku je.rsnya ngn org lain xde kot.aku ni sorg yg hapy go lucky, suka borak, ceria, suka buat lawak.disebabkan sifat aku ni la, Pn. Lim ckp aku punya PR bgs.hehehe...sume org aku baik
.
baru tringat..student aku kata aku garang.tp rsnya aku seorg yg tegas.sgt tegas ngn anak murid aku.
INSAN ISTIMEWA
insan yg paling istimewa dlm dunia ni, dah xde.nak tau sape?mestilah my Ma.skang yg paling istimewa skali mstlah Iman Nur Insyirah.anak sulung aku.papa dia dah jd no2.
LAGU PEBERET
lagu?lps zaman sekolah, mmg xde lagu peberet.sume aku dgr je. tp rsnya, sejak ada insyirah ni, lagu peberet aku, zikir.tiap2 hari aku nyanyi bl nk dodoi insyirah.
MAKANAN PEBERET
nasi lemak, tomyam
laksa penang
WARNA PEBERET
warna yg mmg slalu bertakhta di hatiku ialah warna BIRU.
Hijau pula sjk jd cikgu rumah wira, rumah hijau.
purple,pink juga antara warna kesukaan aku.
3 BENDA WAJIB DALAM BEG
purse
handphone
buku nota kecil
pen
sama plak ngn nik.sume cikgu mcm ni kot dlm beg dorang.hehehehe
DRAMA AIR MATA YANG TERAKHIR, KENAPA?
xingat bila tp rsnya 2mgg lps.sbb?hahahha gaduh ngn hubby
SILA MENGETAG 6 ORG
huh, 6org?
jgnkan 6, satu pun xde.hehehhe








Khamis, 2 April 2009

TESCO

semlm g tesco,
aku terjth sbb pekerja tesco,
mnt nk lalu,
tp letak apa bnd ntah bnd tu yg angkut barang tu la,
kat belakang aku, mn la aku nmpk,
bl aku angkat kaki, nk bg pekerja tu lalu,
aku cam tersadung la,
dah la masa tu,
aku dukung insyirah,
mmg aku terjth ngn insyirah,
nsb baik insyirah xde apa2,
ms nk jth tu, aku mmg pegang insyirah kuat2,
pekerja tesco tu asyik mnt maaf je,
sib baik aku xmrh, sbb aku msh terkejut lg time tu,
xpnh pn rs terkejut gtu,
sbb dukung insyirah kot,
tkt apa2 terjd pd insyirah.
pg ni, bila nk solat subuh,
ms sujud, terasa sakit je kat lutut,
lembam rupanya, dan bengkak skit
pinggng pn sakit, dah jth punggung dulu....

Rabu, 1 April 2009

metaliti orang kita

"biar je la.bukan kita yang bayar, kerajaan yg byr."--->bila tgur kipas yg terpasang tp xde org. aiiii...inilah org kita. kl bkn diri sendiri yg byr,bkn main lg.cuba kalu kt yg byr. tnt mebebel je bl tgk kipas terpsang tp xde yg gunakan. bukan nk berjimat cermat. bukan sama2 nak menjaga alam sekitar. mgurangkan tenaga yang digunakan. apa gunanya EArth Hour kalu org kita masih bersikap begini.